Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z fasolki szparagowej to prawdziwie wiosenno-letnia sałatka, pełna przepysznych i cudownych warzyw, skropionych tylko niewielką ilością oliwy i octu. Dodatek parmezanu nieco przybliża nam bardziej południowe miejsca Europy, gdzie słońce świeci prawie przez cały rok. Danie jest proste w przygotowaniu, a najdłuższą czynnością jest ugotowanie warzyw. Świetnie nada się na lekki lunch do pracy czy pożywną kolację. Tę sałatkę z pewnością muszą wypróbować wszyscy miłośnicy fasolki szparagowej.
Rolada snickers to deser, który sprawdzi się zarówno na elegancką, rodzinną u...
Odsłon: 76
Rolada snickers to deser, który sprawdzi się zarówno na elegancką, rodzinną u...
Odsłon: 76
Składniki
Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie do miękkości. Przestudź i pokrój w plasterki lub w półksiężyce.
Z fasolki szparagowej odetnij końcówki, a dłuższe strąki podziel na pół. Ugotuj warzywo w osolonej wodzie do miękkości. Odcedź i ostudź.
Cebulę obierz, pokrój w piórka i kostkę, a następnie przelej wrzątkiem. Pomidorki pokrój w kostkę.
Przełóż wszystkie warzywa do miski i przemieszaj ze sobą. W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą oliwę, ocet, sól i pieprz. Polej sosem sałatkę. Na wierzchu sałatki z fasolki szparagowej posyp tarty parmezan. Podawaj od razu po przygotowaniu.