Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z fenkułem czyli koprem włoskim, ciecierzycą i sosem tahini. Pyszna i wyjątkowo chrupiąca! Świetnie sprawdza się do dań z grilla.
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 5583
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 29642
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 5583
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 29642
Składniki
Fenkuł obieramy z zewnętrznych warstw, odkrawamy nać i dolną cześć bulwy. Resztę kroimy w paski. Do surówki dodajemy także posiekaną nać fenkułu, przypominającą nasz koperek. Ogórki kroimy w plasterki, paprykę w paski. Ciecierzycę odcedzamy. Sos: Mieszamy jogurt z majonezem, tahini, ostrym sosem i sokiem z cytryny. Dokładnie mieszamy, aby uzyskać jednolitą konsystencję, Doprawiamy sumakiem i pieprzem. Warzywa łączymy z sosem. Przed podaniem posypujemy sezamem. Sałatka najlepiej smakuje lekko schłodzona.