Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z fetą jest tak prosta i szybka w przygotowaniu, a tak smaczna, że u nas powtarza się ją dość często, zwłaszcza w sezonie letnim, kiedy nie brakuje świeżych warzyw, które można w sałatce dowolnie modyfikować. Dziś przepis na sałatkę z fetą, która chyba najbardziej mi smakuje: z czarną oliwką i kukurydzą oraz z nieodłącznymi przy tej sałatce pomidorami, tu akurat koktajlowymi. Idealna także do grilla! Polecam szczególnie do grillowanej piersi z kurczaka.
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3429
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 41
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2713
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 120
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 93
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3429
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 41
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2713
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 120
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 93
Składniki
Na spód półmiska wykładamy rukolę, na niej układamy pokrojone w ćwiartki pomidorki koktajlowe, jeśli są małe wystarczy przekroić je na pół ( 2 lub 3 zostawiamy na samą górę sałatki )
Pomidory i rukolę posypujemy odsączoną kukurydzą ( zostawiamy łyżkę lub dwie na posypanie góry sałatki
Następnie posypujemy sałatkę pokrojonymi w krążki oliwkami ( 3-4 zostawiamy )
Na koniec wykładamy pokrojony w kostkę ser feta
Na samą górę sałatki dajemy resztę pomidorków, kukurydzy i pokrojonych oliwek oraz kilka listków rukoli
Całość bezpośrednio przed podaniem polewamy sosem
Posypujemy świeżo zmielonym pieprzem