Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, prosta, kolorowa sałatka z pomidora, ogórka z oliwkami i fetą na zielonej pierzynce , polana wyrazistym sosem. Sałatka uniwersalna, doskonała na różne okazje.
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1654
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 969
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1654
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 969
Składniki
Warzywa myjemy. Ogórki kroimy w półplasterki (możemy je obrać ze skórki, ale niekoniecznie), pomidory i jajka w ósemki. Sałaty układamy na talerzu, a na nich wszystkie warzywa i jajka.
Sos: do miseczki wlewamy olej, sok z cytryny, ocet balsamiczny, wrzucamy zmiażdżony czosnek i wszystkie przyprawy. Całość dokładnie łączymy. Sosem polewamy warzywa.
Na koniec wykładamy na sałatkę fetę pokrojoną w kostkę. Prosta sałatka z pomidorem, ogórkiem, jajkami i fetą gotowa!