Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne połączenie słonej fety, słodkich fig i buraczków z kwaśnym sosem pomarańczowym i chrupkością orzechów pistacjowych
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30934
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3643
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4569
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1144
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30934
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3643
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4569
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1144
Składniki
Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać, schłodzić w lodówce.
Liście sałaty ułożyć na talerzu. Buraczki i figi pokroić na kawałki, ułożyć na sałacie. Ser feta rozdrobnić dłońmi lub pokroić w kostkę, dodać do sałatki. Przed podaniem sałatkę polać schłodzonym sosem pomarańczowym i posypać siekanymi pistacjami.