Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta sałatka to połączenie warzyw świeżych i konserwowych, gotowanego kurczaka i makaronu błyskawicznego. Jest smaczna i łatwa do zrobienia.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 244
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2476
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1831
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3536
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28496
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 244
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2476
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1831
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3536
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28496
Składniki
Zupki chińskie np. o smak kurczaka przygotowałam według instrukcji na opakowaniu. Makaron drobno pokruszyłam, aby potem nie trzeba go było kroić. Gdy makaron napęczniał, odcedziłam go i odstawiłam do wystygnięcia. Liście kapusty pekińskiej drobno poszatkowałam. Podobnie postąpiłam z białą częścią pora. Kukurydzę konserwową przełożyłam na sito i odcedziłam z zalewy. Paprykę konserwową i ogórki wyjęłam z zalewy i pokroiłam w kostkę. Kurczaka pokroiłam w kostkę. Wszystkie wymienione składniki przełożyłam do większej miski. Doprawiłam do smaku solą i pieprzem i wymieszałam z majonezem. Sałatkę przełożyłam do salaterki i wstawiłam do lodówki na kilka godzin, aby się dobrze schłodziła i przegryzła.