Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowo i pysznie
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10377
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3006
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2103
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 802
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10377
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3006
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2103
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 802
Składniki
Sos : wszystkie składniki połączyłem, dokładnie wymieszałem, aby w efekcie powstała emulsja. Orzechy piniowe uprażyłem na suchej patelni. Gruszkę obrałem, usunąłem gniazda nasienne, pokroiłem w kostkę. Awokado obrałem pokroiłem w kostkę, skropiłem sokiem z cytryny. Z granatu wyłuskałem ziarna. Odłożyłem 4 łyżki ziarenek. Z pozostałych wycisnąłem sok.
Na talerzu rozłożyłem sałatę ( insalatina ), na niej pokroją gruszkę, awokado, ricottę. Polałem sosem, ale nie po gruszce i awokado ( zmienią kolor ). Całość posypałem uprażonymi orzeszkami, doprawiłem świeżo zmielonym pieprzem.