Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka, świeża, kolorowa i sycąca – taka właśnie jest sałatka z grillowanym kurczakiem!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25804
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2872
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1356
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25804
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2872
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1356
Składniki
Filety z kurczaka oczyść z błon i przekrój wzdłuż, aby zrobiły się płaskie kotlety. W misce wymieszaj oliwę, sok z cytryny, miód i przyprawy. Włóż mięso do marynaty, dokładnie obtocz i odstaw na minimum 30 minut.
W małej miseczce połącz wszystkie składniki sosu: oliwę, ocet, czosnek, musztardę, wino (jeśli używasz), cukier, sól i pieprz. Wymieszaj dokładnie do uzyskania jednolitej emulsji.
Rozgrzej patelnię grillową lub klasyczną patelnię. Grilluj kurczaka po kilka minut z każdej strony aż będzie złocisty i soczysty. Odstaw do lekkiego przestudzenia, a następnie pokrój w plastry.
Sałatę lodową porwij na mniejsze kawałki, pomidory pokrój w cząstki, a cebulę w cienkie piórka.
W dużej misie ułóż sałatę, dodaj pomidory, cebulę i grillowanego kurczaka. Polej wszystko sosem i delikatnie wymieszaj. Wierzch posyp sezamem.