Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill to prawdziwa oaza kulinarnej kreatywności. Oprócz mięs, serów i warzyw możemy grillować także owoce, z których stworzymy niesamowite desery lub sałatki serwowane na ciepło. Deserowa sałatka z grillowanymi plastrami ananasa, pikantnymi morelami oraz serem halloumi łączy w sobie cudowną grę smaków oraz aromatów. Przeplata słodkie, słone i pikantne smaki, przez co dostarcza cudownych doznań naszym kubkom smakowym. Gorąco polecam, ponieważ grillowane owoce są dużo słodsze oraz jeszcze bardziej wyraziste w smaku.
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1764
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2263
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 62
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 142
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1393
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1764
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2263
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 62
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 142
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1393
Składniki
2 łyżki miodu łączymy z sokiem wyciśniętym z połowy cytryny. Do powstałej mieszanki wkładamy plastry ananasa i odstawiamy je na około 30 minut do zamarynowania. Po tym czasie grillujemy je przez kilka minut z obu stron. Na grillu układamy także plastry sera halloumi. Na samym końcu układamy połówki moreli, które grillujemy przez kilka chwil. Morele polewamy płynnym miodem i posypujemy płatkami chilli.
Na talerzu układamy liście rukoli, które skrapiamy marynatą, w której leżakowały plastry ananasa. Na rukoli układamy ciepłe owoce oraz ser halloumi, posypujemy wszystko słupkami migdałów i dodajemy do smaku listki świeżej mięty. * Przed ułożeniem owoców i sera, warto posmarować ruszt odrobiną oleju. Ten sam zabieg stosujemy w przypadku grillowana na patelni. ** Morele przeznaczone do grillowania nie powinny być zbyt miękkie. Wybierzmy twardsze i bardziej jędrne sztuki.