Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jakie sałatki są najlepsze? Szybkie, łatwe, zdrowe i takie, które można przygotować ze składników, które masz pod ręką. Sałatka z groszkiem spełnia wszystkie te kryteria. Przekąska jest tak uniwersalna, że możesz ją zrobić na codzienną kolację lub świąteczne, rodzinne przyjęcie. W zależności od tego jakie sosy preferujesz, użyj majonezu, śmietany lub jogurtu do przygotowania dressingu.
Polecam. Trudno się oprzeć. Jesienią smakują najlepiej.
Odsłon: 675
Warto zapakować jesienne warzywa do słoików. Polecam.
Odsłon: 146
Kopytka ziemniaczane z sosem ragout. Pomysł na to danie narodził się na wakac...
Odsłon: 82
Polecam. Trudno się oprzeć. Jesienią smakują najlepiej.
Odsłon: 675
Warto zapakować jesienne warzywa do słoików. Polecam.
Odsłon: 146
Kopytka ziemniaczane z sosem ragout. Pomysł na to danie narodził się na wakac...
Odsłon: 82
Składniki
Ugotuj jajka na twardo, ostudź, obierz i pokrój w kostkę. Umieść w misce. W osolonej wodzie ugotuj groszek do miękkości lub (ten z puszki) odsącz na sicie i umieść w misce. Awokado przekrój na pół, usuń pestkę, obierz i także pokrój w kostkę. Dodaj do miski z jajkami. Szczypiorek (najlepiej z własnej doniczki lub własnego ogródka) drobno posiekaj i dosyp do całości.
W osobnej misce wymieszaj majonez, jogurt, ocet lub sok z cytryny i musztardę. Najlepiej zrobić to widelcem i energicznie ubić sos. Dopraw solą i czarnym pieprzem.
Wylej sos do sałatki i dokładnie wymieszaj. Włóż sałatkę na 30 minut do lodówki, by smaki się połączyły i podawaj. Sałatka jest najlepsza w dniu przygotowania lub dzień później.