Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie słodkich i słonych smaków zawsze zachwyca. Oto sałatka z gruszką i gorgonzolą, której smak podkręca jeszcze owoc granatu.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 558
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11399
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13485
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2743
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 558
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11399
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13485
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2743
Składniki
Sałatę rzymską opłucz pod bieżącą wodą, porwij w ręku i przełóż do miski. Owoce granatu dokładnie wyłuskaj. Cebulę posiekaj drobno. Przełóż do miski i dodaj ser gorgonzola pokruszony w ręku. Orzechy włoskie pokrój i dodaj do pozostałych składników. Wymieszaj całość. Na koniec pokrój gruszki w cienkie plasterki, najlepiej aby były obrane. Ułóż na wierzchu miski.
Wymieszaj dokładnie musztardę, miód, sok z cytryny i oliwę. Zalej sosem sałatkę tuż przed podaniem.