Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie słodkich i słonych smaków zawsze zachwyca. Oto sałatka z gruszką i gorgonzolą, której smak podkręca jeszcze owoc granatu.
Pyszna i sycąca pasta
Odsłon: 79
Chłodnik to idealny posiłek na upały. Połączenie jogurtu i ogórków znakomicie...
Odsłon: 71
Smoothie z arbuza to wyjątkowo smaczny i orzeźwiający napój, idealny na upaln...
Odsłon: 39
Pomidory to kwintesencja lata. Nie może ich zatem zabraknąć na stole. Warzywo...
Odsłon: 3408
Pyszna i sycąca pasta
Odsłon: 79
Chłodnik to idealny posiłek na upały. Połączenie jogurtu i ogórków znakomicie...
Odsłon: 71
Smoothie z arbuza to wyjątkowo smaczny i orzeźwiający napój, idealny na upaln...
Odsłon: 39
Pomidory to kwintesencja lata. Nie może ich zatem zabraknąć na stole. Warzywo...
Odsłon: 3408
Składniki
Sałatę rzymską opłucz pod bieżącą wodą, porwij w ręku i przełóż do miski. Owoce granatu dokładnie wyłuskaj. Cebulę posiekaj drobno. Przełóż do miski i dodaj ser gorgonzola pokruszony w ręku. Orzechy włoskie pokrój i dodaj do pozostałych składników. Wymieszaj całość. Na koniec pokrój gruszki w cienkie plasterki, najlepiej aby były obrane. Ułóż na wierzchu miski.
Wymieszaj dokładnie musztardę, miód, sok z cytryny i oliwę. Zalej sosem sałatkę tuż przed podaniem.