Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie słodkich i słonych smaków zawsze zachwyca. Oto sałatka z gruszką i gorgonzolą, której smak podkręca jeszcze owoc granatu.
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29171
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1600
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 127
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18461
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 609
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29171
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1600
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 127
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18461
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 609
Składniki
Sałatę rzymską opłucz pod bieżącą wodą, porwij w ręku i przełóż do miski. Owoce granatu dokładnie wyłuskaj. Cebulę posiekaj drobno. Przełóż do miski i dodaj ser gorgonzola pokruszony w ręku. Orzechy włoskie pokrój i dodaj do pozostałych składników. Wymieszaj całość. Na koniec pokrój gruszki w cienkie plasterki, najlepiej aby były obrane. Ułóż na wierzchu miski.
Wymieszaj dokładnie musztardę, miód, sok z cytryny i oliwę. Zalej sosem sałatkę tuż przed podaniem.