Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie słodkich i słonych smaków zawsze zachwyca. Oto sałatka z gruszką i gorgonzolą, której smak podkręca jeszcze owoc granatu.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 852
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5839
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9669
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 300
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 852
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5839
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9669
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 300
Składniki
Sałatę rzymską opłucz pod bieżącą wodą, porwij w ręku i przełóż do miski. Owoce granatu dokładnie wyłuskaj. Cebulę posiekaj drobno. Przełóż do miski i dodaj ser gorgonzola pokruszony w ręku. Orzechy włoskie pokrój i dodaj do pozostałych składników. Wymieszaj całość. Na koniec pokrój gruszki w cienkie plasterki, najlepiej aby były obrane. Ułóż na wierzchu miski.
Wymieszaj dokładnie musztardę, miód, sok z cytryny i oliwę. Zalej sosem sałatkę tuż przed podaniem.