Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka idealna do pracy - z indykiem, kremowym i orzechowym serem Gruyère i prażonym słonecznikiem. Sprawdzi się świetnie jako pudełkowe śniadanie do pracy.
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 280
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w przyprawie gyros, pieczonych w...
Odsłon: 2563
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1622
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14289
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 280
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w przyprawie gyros, pieczonych w...
Odsłon: 2563
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1622
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14289
Składniki
Ziarna słonecznika prażymy na suchej patelni, aż do lekkiego zarumienienia. Zdejmujemy i studzimy. Indyka kroimy w niedużą kostkę. Doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Smażymy na oleju kilka minut. Kiedy będzie ładnie zarumieniony zdejmujemy z patelni i studzimy. Sałatę rwiemy lub kroimy. Pomidory kroimy na połówki, paprykę na mniejsze kawałki. Na talerzach lub w pudełkach układamy porcje sałaty, pomidorów, papryki i indyka. Składniki na sos mieszamy i zalewamy sałatkę, Górę posypujemy chrupiącym słonecznikiem, a na to ścieramy tarką ser. Całość dekorujemy sosem balsamicznym.