Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka idealna do pracy - z indykiem, kremowym i orzechowym serem Gruyère i prażonym słonecznikiem. Sprawdzi się świetnie jako pudełkowe śniadanie do pracy.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 396
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 172
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16600
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 379
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 396
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 172
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16600
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 379
Składniki
Ziarna słonecznika prażymy na suchej patelni, aż do lekkiego zarumienienia. Zdejmujemy i studzimy. Indyka kroimy w niedużą kostkę. Doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Smażymy na oleju kilka minut. Kiedy będzie ładnie zarumieniony zdejmujemy z patelni i studzimy. Sałatę rwiemy lub kroimy. Pomidory kroimy na połówki, paprykę na mniejsze kawałki. Na talerzach lub w pudełkach układamy porcje sałaty, pomidorów, papryki i indyka. Składniki na sos mieszamy i zalewamy sałatkę, Górę posypujemy chrupiącym słonecznikiem, a na to ścieramy tarką ser. Całość dekorujemy sosem balsamicznym.