Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawe połączenie słodko- ostre.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1252
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 261
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2259
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4345
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1252
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 261
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2259
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4345
Składniki
Indyka pokroić w małą kostkę, lekko pokropić oliwą ( może być smakowa) posypać papryką słodką i ostrą -> odstawić na chwilę. W tym czasie ugotować makaron. Indyka usmażyć, dodać do makaronu. Z majonezu jogurtu i czosnku zrobić sos, dodać pietruszkę lub koperek. Wszystko razem wymieszać dodać żurawinę, schłodzić w lodówce kilka godzin( wg. mnie lepsza jest na drugi dzień). PS. Nie podałam ilości indyka ani makaronu bo to kwestia indywidualna. Smacznego :)