Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i prosta sałatka ze świeżych warzyw i jajek. Idealnie sprawdzi się jako lunch lub lekka kolacja. Według nas najlepiej smakuje podana wraz z podpieczoną kromką chleba przygotowanego na zakwasie. Jeśli nie przepadasz za musztardą francuską, użyj do zrobienia dressingu musztardy sarepskiej.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4860
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13197
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5785
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7411
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4860
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13197
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5785
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7411
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Obierz i podziel na 4 części.
Wszystkie warzywa dokładnie umyj i osusz.
Sałatę porwij na mniejsze kawałki.
Ogórka i rzodkiewki pokrój na plastry.
Przygotuj dressing. Wymieszaj oliwę, z miodem, sokiem z cytryny i musztardą.
Do miski przełóż sałatę, rzodkiewki oraz ogórka. Polej dressingiem i całość wymieszaj. Na wierzchu sałatki ułóż pokrojone jajka i posyp koperkiem.