Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i prosta sałatka ze świeżych warzyw i jajek. Idealnie sprawdzi się jako lunch lub lekka kolacja. Według nas najlepiej smakuje podana wraz z podpieczoną kromką chleba przygotowanego na zakwasie. Jeśli nie przepadasz za musztardą francuską, użyj do zrobienia dressingu musztardy sarepskiej.
Szare pyzy z mięsem to tradycyjne danie kuchni polskiej. Smakują okraszone wę...
Odsłon: 3059
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37043
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1298
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1686
Smaczne danie :)
Odsłon: 783
Szare pyzy z mięsem to tradycyjne danie kuchni polskiej. Smakują okraszone wę...
Odsłon: 3059
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37043
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1298
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1686
Smaczne danie :)
Odsłon: 783
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Obierz i podziel na 4 części.
Wszystkie warzywa dokładnie umyj i osusz.
Sałatę porwij na mniejsze kawałki.
Ogórka i rzodkiewki pokrój na plastry.
Przygotuj dressing. Wymieszaj oliwę, z miodem, sokiem z cytryny i musztardą.
Do miski przełóż sałatę, rzodkiewki oraz ogórka. Polej dressingiem i całość wymieszaj. Na wierzchu sałatki ułóż pokrojone jajka i posyp koperkiem.