Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i prosta sałatka ze świeżych warzyw i jajek. Idealnie sprawdzi się jako lunch lub lekka kolacja. Według nas najlepiej smakuje podana wraz z podpieczoną kromką chleba przygotowanego na zakwasie. Jeśli nie przepadasz za musztardą francuską, użyj do zrobienia dressingu musztardy sarepskiej.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19295
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13058
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1708
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232159
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19295
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13058
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1708
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232159
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Obierz i podziel na 4 części.
Wszystkie warzywa dokładnie umyj i osusz.
Sałatę porwij na mniejsze kawałki.
Ogórka i rzodkiewki pokrój na plastry.
Przygotuj dressing. Wymieszaj oliwę, z miodem, sokiem z cytryny i musztardą.
Do miski przełóż sałatę, rzodkiewki oraz ogórka. Polej dressingiem i całość wymieszaj. Na wierzchu sałatki ułóż pokrojone jajka i posyp koperkiem.