Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i prosta sałatka ze świeżych warzyw i jajek. Idealnie sprawdzi się jako lunch lub lekka kolacja. Według nas najlepiej smakuje podana wraz z podpieczoną kromką chleba przygotowanego na zakwasie. Jeśli nie przepadasz za musztardą francuską, użyj do zrobienia dressingu musztardy sarepskiej.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6094
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9086
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8557
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5893
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6094
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9086
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8557
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5893
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Obierz i podziel na 4 części.
Wszystkie warzywa dokładnie umyj i osusz.
Sałatę porwij na mniejsze kawałki.
Ogórka i rzodkiewki pokrój na plastry.
Przygotuj dressing. Wymieszaj oliwę, z miodem, sokiem z cytryny i musztardą.
Do miski przełóż sałatę, rzodkiewki oraz ogórka. Polej dressingiem i całość wymieszaj. Na wierzchu sałatki ułóż pokrojone jajka i posyp koperkiem.