Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i prosta sałatka ze świeżych warzyw i jajek. Idealnie sprawdzi się jako lunch lub lekka kolacja. Według nas najlepiej smakuje podana wraz z podpieczoną kromką chleba przygotowanego na zakwasie. Jeśli nie przepadasz za musztardą francuską, użyj do zrobienia dressingu musztardy sarepskiej.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68390
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2023
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68390
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2023
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Obierz i podziel na 4 części.
Wszystkie warzywa dokładnie umyj i osusz.
Sałatę porwij na mniejsze kawałki.
Ogórka i rzodkiewki pokrój na plastry.
Przygotuj dressing. Wymieszaj oliwę, z miodem, sokiem z cytryny i musztardą.
Do miski przełóż sałatę, rzodkiewki oraz ogórka. Polej dressingiem i całość wymieszaj. Na wierzchu sałatki ułóż pokrojone jajka i posyp koperkiem.