Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z jajkiem, awokado i pomidorkami polana sosem czosnkowym i posypana prażonym słonecznikiem
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3646
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 619
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3789
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 358
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 653
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3646
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 619
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3789
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 358
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 653
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Pomidorki przekroić na pół. Awokado obrać, pokroić w paski i skropić sokiem z cytryny. Liście sałaty porwać na mniejsze kawałki. Słonecznik podprażyć na suchej patelni. Do miseczki przełożyć jogurt, dodać starty czosnek. Doprawić solą, pieprzem i bazylią. Przestudzone jajka obrać i pokroić na ćwiartki. Na talerzu wyłożyć kawałki sałaty, na to jajka, pomidorki i awokado. Polać sosem i posypać prażonym słonecznikiem.