Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z jajkiem, awokado i pomidorkami polana sosem czosnkowym i posypana prażonym słonecznikiem
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 126
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4822
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 110
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 126
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4822
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 110
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Pomidorki przekroić na pół. Awokado obrać, pokroić w paski i skropić sokiem z cytryny. Liście sałaty porwać na mniejsze kawałki. Słonecznik podprażyć na suchej patelni. Do miseczki przełożyć jogurt, dodać starty czosnek. Doprawić solą, pieprzem i bazylią. Przestudzone jajka obrać i pokroić na ćwiartki. Na talerzu wyłożyć kawałki sałaty, na to jajka, pomidorki i awokado. Polać sosem i posypać prażonym słonecznikiem.