Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaszę gryczaną w zasadzie jemy z mięsem i sosem, trudno ją sobie wyobrazić tylko z warzywami. A przecież takie połączenie może smakować, zwłaszcza jeśli dobierzemy odpowiednie składniki. Do tej sałatki, którą można potraktować jako pełnowartościowy posiłek, wybrałam jarmuż, kalafior romanesco, pigwę i jabłka oraz oczywiście kaszę gryczaną. Połączenie świeżego jarmużu z ciepłymi składnikami tworzy niezwykłą jesienną sałatkę, która przypadnie do gustu każdemu
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3151
Aromatyczna papryka, smaczny tuńczyk w połączeniu z łazankami , świetne danie...
Odsłon: 188
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6667
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 110
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3151
Aromatyczna papryka, smaczny tuńczyk w połączeniu z łazankami , świetne danie...
Odsłon: 188
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6667
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 110
Składniki
Jarmuz w zasadzie jemy na cieplo, lecz jesli chcemy zrobic z niego salatke powinnismy go ugniesc w marynacie, aby stal sie bardziej miekki, a jednoczesnie tak przygotowany nie straci swoich wartosci odzywczych. Najpierw jarmuz umyc dokładnie, poszarpac na kawalki wielkosci kesa i usunac twarde czesci lisci. Odcedzic i przelozyc do duzej miski. Z octu jablkowego, soku jablkowego, soku z cytryny, oleju krokoszowego oraz soli i pieprzu zrobic marynate i polac nia jarmuz, nastepnie energicznie ugniatac rekami, az liscie beda miekkie.
Umyc dokladnie kalafior romanesco, odciac poszczególne rózyczki i usmazyc na rozgrzanym oleju. Jablko i pigwe pokroic w kostke, dodac do romanesco razem z kasza gryczana. Smazyc wszystko do momentu az kasza zmieknie. Doprawic solą, pieprzem i galka muszkatolowa.
Przed podaniem dodac do jarmużu pozostale, jeszcze cieple skladniki.