Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z kalafiora, fasolki szparagowej i pomidora to lekka i pyszna sałatka, którą można podać jako samodzielną przekąskę lub dodatek do obiadu. Idealnie sprawdzi się do dań z grilla. Jak już wspomniałam, sałatka jest lekka bo nie jest zrobiona na bazie majonezu tylko z dodatkiem oleju i soku z cytryny. Będzie więc dobra również dla osób dbających o linię oraz ogólnie na letnie ciepłe dni.
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1442
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14952
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 963
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1442
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14952
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 963
Składniki
Z fasolki odcięłam końcówki. Wypłukałam ją i przełożyłam do garnka. Zalałam wodą i zagotowałam. Do gotującej się fasolki wsypałam trochę soli. Fasolkę gotowałam do miękkości, ale tak by jej nie rozgotować. Musi być trochę sprężysta i chrupiąca. Po ugotowaniu fasolkę odcedziłam z wody i wystudziłam. Kalafiora opłukałam, wycięłam twardą łodygę i również ugotowałam w osolonej wodzie uważając aby go nie rozgotować. Kalafiora odcedziłam i wystudziłam. Gdy warzywa wystygły pokroiłam je na mniejsze kawałki i wrzuciłam do miski. Pomidory pokroiłam w kostkę i również wrzuciłam do miski. Cebulę obrałam i drobno posiekałam, dodałam do warzyw. Koperek też drobno posiekałam i wrzuciłam do sałatki. Wszystko doprawiłam solą, pieprzem czarnym mielonym, sokiem z cytryny i olejem. Dokładnie wymieszałam i sałatka gotowa.