Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Sałatka "na czasie" - z kalafiorem i fasolką szparagową:) Możemy ją przygotować jako dodatek do mięsa z grilla. Możemy też wykorzystać warzywa pozostałe po obiedzie i przyrządzić pyszne danie kolacyjne:)
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 247
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2222
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 977
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 247
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2222
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 977
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupki i kroimy w dużą kostkę. Fasolkę szparagową gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Kalafiora dzielimy na różyczki i również gotujemy w osolonej wodzie. Warzywa odsączamy i studzimy. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. /Jeśli nie lubimy surowych pieczarek możemy je wcześniej obgotować 2-5 min w osolonej wodzie/ Na półmisku układamy pokrojone jajka na przemian z różyczkami kalafiora i pokrojoną fasolką szparagową. Następnie dodajemy plasterki pieczarek, pomidory koktajlowe i rozkładamy pokruszony ser feta. Schłodzony jogurt grecki mieszamy z sokiem z cytryny i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem i polewamy składniki na półmisku.