Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z kilku składników. W roli głównej kalafior, do tego jajka, trochę warzyw i sos czosnkowy. Pycha.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 16764
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 111
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 243
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 281
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 16764
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 111
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 243
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 281
Składniki
Kalafior podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie. Jajka ugotować na twardo. Obrać i pokroić na ósemki. Rzodkiewki umyć i pokroić w plastry. Ogórki również pokroić w plastry. Pomidory umyć i pokroić na połówki. Wszystkie składniki ułożyć na półmisku. Najpierw kalafior, podzielić go na małe różyczki. Następnie jajka, rzodkiewkę, ogórki i pomidorki.
Majonez i jogurt przełożyć do miseczki, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać. Warzywa na półmisku polać przygotowanym sosem. Wierzch posypać szczypiorkiem.