Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z kilku składników. W roli głównej kalafior, do tego jajka, trochę warzyw i sos czosnkowy. Pycha.
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 104
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 12
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 163
Brokuł dodaje głębi smaku, tak jak i pozostałe dodatki.
Odsłon: 109
Pączki z czekoladą to doskonała alternatywa dla tradycyjnych słodkości przygo...
Odsłon: 6097
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 104
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 12
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 163
Brokuł dodaje głębi smaku, tak jak i pozostałe dodatki.
Odsłon: 109
Pączki z czekoladą to doskonała alternatywa dla tradycyjnych słodkości przygo...
Odsłon: 6097
Składniki
Kalafior podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie. Jajka ugotować na twardo. Obrać i pokroić na ósemki. Rzodkiewki umyć i pokroić w plastry. Ogórki również pokroić w plastry. Pomidory umyć i pokroić na połówki. Wszystkie składniki ułożyć na półmisku. Najpierw kalafior, podzielić go na małe różyczki. Następnie jajka, rzodkiewkę, ogórki i pomidorki.
Majonez i jogurt przełożyć do miseczki, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać. Warzywa na półmisku polać przygotowanym sosem. Wierzch posypać szczypiorkiem.