Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa sałatka dobra na każda okazje. Z kalafiorem oblana sosem czosnkowym.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15533
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4662
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 344
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2823
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15533
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4662
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 344
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2823
Składniki
Kalafiora dokładnie myjemy, dzielimy na mniejsze różyczki a następnie gotujemy na parzę przez 15 minut (będzie średnio twardy). Jajka gotujemy na twardo. W misce układamy pokrojone w kostkę jajka następnie kukurydzę, pokrojonego w kostkę ogórka zielonego a na samej górze układamy kalafiora.
Wszystko oblewamy sosem czosnkowym. Czyli 3 ząbki czosnku, 3 łyżki majonezu, 5 łyżek jogurtu naturalnego, szczypta cukru, pieprz oraz 1,5 łyżeczki oregano. Do zmieszanego jogurtu i majonezu dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, cukier oraz oregano. Odstawiamy do przegryzienia. Na wierzchu sałatkę dekorujemy szczypiorkiem.