Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa sałatka dobra na każda okazje. Z kalafiorem oblana sosem czosnkowym.
Prosty i łatwy przepis na puszyste , smaczne i mięciutkie pączki. Kto raz wy...
Odsłon: 468
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 2354
Łatwe do zrobienia. Same się obracają w czasie smażenia.
Odsłon: 818
Prosty i łatwy przepis na puszyste , smaczne i mięciutkie pączki. Kto raz wy...
Odsłon: 468
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 2354
Łatwe do zrobienia. Same się obracają w czasie smażenia.
Odsłon: 818
Składniki
Kalafiora dokładnie myjemy, dzielimy na mniejsze różyczki a następnie gotujemy na parzę przez 15 minut (będzie średnio twardy). Jajka gotujemy na twardo. W misce układamy pokrojone w kostkę jajka następnie kukurydzę, pokrojonego w kostkę ogórka zielonego a na samej górze układamy kalafiora.
Wszystko oblewamy sosem czosnkowym. Czyli 3 ząbki czosnku, 3 łyżki majonezu, 5 łyżek jogurtu naturalnego, szczypta cukru, pieprz oraz 1,5 łyżeczki oregano. Do zmieszanego jogurtu i majonezu dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, cukier oraz oregano. Odstawiamy do przegryzienia. Na wierzchu sałatkę dekorujemy szczypiorkiem.