Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa sałatka dobra na każda okazje. Z kalafiorem oblana sosem czosnkowym.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6461
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154825
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 469
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6461
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154825
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 469
Składniki
Kalafiora dokładnie myjemy, dzielimy na mniejsze różyczki a następnie gotujemy na parzę przez 15 minut (będzie średnio twardy). Jajka gotujemy na twardo. W misce układamy pokrojone w kostkę jajka następnie kukurydzę, pokrojonego w kostkę ogórka zielonego a na samej górze układamy kalafiora.
Wszystko oblewamy sosem czosnkowym. Czyli 3 ząbki czosnku, 3 łyżki majonezu, 5 łyżek jogurtu naturalnego, szczypta cukru, pieprz oraz 1,5 łyżeczki oregano. Do zmieszanego jogurtu i majonezu dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, cukier oraz oregano. Odstawiamy do przegryzienia. Na wierzchu sałatkę dekorujemy szczypiorkiem.