Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka z kalafiorem, marynowanymi pieczarkami, jajkiem i zielonym groszkiem to efektowna propozycja na letnią kolację. Kalafior, pieczarki, jajka i zielony groszek idealnie się ze sobą komponują a dodatek sosu jogurtowego i koperku nadaje jej ciekawego smaku.
Pierś pieczona z indyka to świetna propozycja na obiad lub jako wędlina do ka...
Odsłon: 611
Pyszny i puszysty piernik który przygotujesz bez użycia miksera w 5 minut . P...
Odsłon: 1381
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 250
Pierś pieczona z indyka to świetna propozycja na obiad lub jako wędlina do ka...
Odsłon: 611
Pyszny i puszysty piernik który przygotujesz bez użycia miksera w 5 minut . P...
Odsłon: 1381
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 250
Składniki
W małej miseczce umieszczamy jogurt oraz majonez, wszystko doprawiamy odrobiną soli oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy.
Umyty kalafior dzielimy na mniejsze różyczki a następnie gotujemy na parze około 5 minut, po czym studzimy. Ugotowane i obrane ze skorupek jajka kroimy w ćwiartki. Opłukany koperek drobno siekamy. Na płaskich talerzach układamy różyczki kalafiora, marynowane pieczarki oraz ćwiartki jajek, na wierzchu sałatki umieszczamy zielony groszek. Całość polewamy sosem jogurtowym i posypujemy posiekanym koperkiem. Gotową sałatkę wstawiamy na pół godziny do lodówki.