Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka z kalafiorem, marynowanymi pieczarkami, jajkiem i zielonym groszkiem to efektowna propozycja na letnią kolację. Kalafior, pieczarki, jajka i zielony groszek idealnie się ze sobą komponują a dodatek sosu jogurtowego i koperku nadaje jej ciekawego smaku.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 913
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23020
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15429
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 913
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23020
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15429
Składniki
W małej miseczce umieszczamy jogurt oraz majonez, wszystko doprawiamy odrobiną soli oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy.
Umyty kalafior dzielimy na mniejsze różyczki a następnie gotujemy na parze około 5 minut, po czym studzimy. Ugotowane i obrane ze skorupek jajka kroimy w ćwiartki. Opłukany koperek drobno siekamy. Na płaskich talerzach układamy różyczki kalafiora, marynowane pieczarki oraz ćwiartki jajek, na wierzchu sałatki umieszczamy zielony groszek. Całość polewamy sosem jogurtowym i posypujemy posiekanym koperkiem. Gotową sałatkę wstawiamy na pół godziny do lodówki.