Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z kalafiorem, marynowanymi pieczarkami, jajkiem i zielonym groszkiem

Sałatka z kalafiorem, marynowanymi pieczarkami, jajkiem i zielonym groszkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 232 Ocena: 2415

Dodano:

Odsłon: 20708

Pyszna sałatka z kalafiorem, marynowanymi pieczarkami, jajkiem i zielonym groszkiem to efektowna propozycja na letnią kolację. Kalafior, pieczarki, jajka i zielony groszek idealnie się ze sobą komponują a dodatek sosu jogurtowego i koperku nadaje jej ciekawego smaku.

Składniki

  • 1 kalafior
  • 5 ugotowanych na twardo jajek
  • mały słoiczek marynowanych pieczarek
  • 2-3 garście zielonego groszku z puszki
  • mały pęczek koperku
  • jogurt naturalny 4 łyżki
  • 2 łyżki majonezu
  • czarny pieprz
  • sól
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Sałatka z kalafiorem, marynowanymi pieczarkami, jajkiem i zielonym groszkiem

Przygotowanie

  1. W małej miseczce umieszczamy jogurt oraz majonez, wszystko doprawiamy odrobiną soli oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy.

  2. Umyty kalafior dzielimy na mniejsze różyczki a następnie gotujemy na parze około 5 minut, po czym studzimy. Ugotowane i obrane ze skorupek jajka kroimy w ćwiartki. Opłukany koperek drobno siekamy.
    Na płaskich talerzach układamy różyczki kalafiora, marynowane pieczarki oraz ćwiartki jajek, na wierzchu sałatki umieszczamy zielony groszek. Całość polewamy sosem jogurtowym i posypujemy posiekanym koperkiem. Gotową sałatkę wstawiamy na pół godziny do lodówki.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Promocje na

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń