Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, pożywna sałatka z zielonym kalafiorem, camembertem i orzechami
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 381
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 381
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Składniki
Orzechy uprażyć na suchej patelni. Kalafiora i groszek ugotować (najlepiej na parze) al dente. Zahartować zimną wodą.
Mix sałat położyć na talerzu, dodać kalafiora, groszek, winogrona, pokrojoną na piórka cebulę, pokrojony camembert i wiórki grana padano. Posypać orzechami. Składniki dressingu połączyć. Sałatkę polać dressingiem, podawać od razu po przygotowaniu.