Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z kaszą bulgur to niesamowicie pożywna i zdrowa propozycja na lunch, obiad czy kolację, szczególnie w sezonie wiosenno-letnim. 100 gramów tej kaszy zawiera jedynie nieco ponad 300 kcal, co czyni to danie wyjątkowo lekkostrawnym i odpowiednim także dla osób na diecie. Jest także bogatym źródłem błonnika, dzięki czemu wspiera procesy trawienne i łagodzi nieprzyjemne dolegliwości: niestrawność, wzdęcia, zaparcia. Dodatek warzyw jeszcze bardzo wzbogaca to danie – także smakowo. A z pewnością najbardziej zaskakującym elementem tej potrawy są nasiona granatu – kwaskowato-słodkie i orzeźwiające.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115303
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7852
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2960
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1318
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1212
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115303
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7852
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2960
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1318
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1212
Składniki
Kaszę ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedź i ostudź. Przesyp do miski sałatkowej.
Liście szpinaku zblanszuj wrzącą i chłodną wodą. Poszatkuj je i dodaj do kaszy.
Czerwoną paprykę oczyść z nasion i pokrój w drobną kostkę. Awokado obierz i podobnie pokrój. Dodaj składniki do reszty.
Wsyp owoce granatu.
W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą oliwę z przyprawami. Zalej nią sałatkę i wszystko dokładnie wymieszaj.
Sałatkę z kaszą bulgur pokrop obficie sokiem z cytryny i ponownie dobrze wymieszaj.
Danie świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno.