Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza gryczana może być dobrym składnikiem zdrowych i pożywnych sałatek. Tym razem prezentujemy ciekawą formę przygotowania razem z pieczarkami, serem białym i pysznym burakiem.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 97
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 45
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 67
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 97
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 45
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 67
Składniki
Kaszę gryczaną ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstaw do wystudzenia.
Buraki obierz, umyj i osusz. Zawiń każdego z nich w folię aluminiową, delikatnie skrapiając oliwą. Piecz około 30-40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Po wyciągnięciu powinny być miękkie. Kiedy ostygną, pokrój w plastry.
Pieczarki pokrój w plasterki. Ząbek czosnku obierz, rozgnieć i przeciśnij przez praskę albo dokładnie posiekaj. Zeszklij razem z pieczarkami na patelni z odrobiną masła.
Wymieszaj ocet balsamiczny z sokiem z cytryny, miodem, solą i pieprzem. Kaszę gryczaną wyłóż na półmisku. Ułóż na nią upieczonego buraka i przełóż farsz z pieczarkami i czosnkiem. Biały ser rozdrobnij i posyp sałatkę. Dopraw do smaku przygotowanym sosem. Posiekaj orzechy i dodaj wraz z listkami bazylii jako dekorację.