Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza gryczana może być dobrym składnikiem zdrowych i pożywnych sałatek. Tym razem prezentujemy ciekawą formę przygotowania razem z pieczarkami, serem białym i pysznym burakiem.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326095
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11986
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16555
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5334
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326095
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11986
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16555
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5334
Składniki
Kaszę gryczaną ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstaw do wystudzenia.
Buraki obierz, umyj i osusz. Zawiń każdego z nich w folię aluminiową, delikatnie skrapiając oliwą. Piecz około 30-40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Po wyciągnięciu powinny być miękkie. Kiedy ostygną, pokrój w plastry.
Pieczarki pokrój w plasterki. Ząbek czosnku obierz, rozgnieć i przeciśnij przez praskę albo dokładnie posiekaj. Zeszklij razem z pieczarkami na patelni z odrobiną masła.
Wymieszaj ocet balsamiczny z sokiem z cytryny, miodem, solą i pieprzem. Kaszę gryczaną wyłóż na półmisku. Ułóż na nią upieczonego buraka i przełóż farsz z pieczarkami i czosnkiem. Biały ser rozdrobnij i posyp sałatkę. Dopraw do smaku przygotowanym sosem. Posiekaj orzechy i dodaj wraz z listkami bazylii jako dekorację.