Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza gryczana może być dobrym składnikiem zdrowych i pożywnych sałatek. Tym razem prezentujemy ciekawą formę przygotowania razem z pieczarkami, serem białym i pysznym burakiem.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2800
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2800
Składniki
Kaszę gryczaną ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstaw do wystudzenia.
Buraki obierz, umyj i osusz. Zawiń każdego z nich w folię aluminiową, delikatnie skrapiając oliwą. Piecz około 30-40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Po wyciągnięciu powinny być miękkie. Kiedy ostygną, pokrój w plastry.
Pieczarki pokrój w plasterki. Ząbek czosnku obierz, rozgnieć i przeciśnij przez praskę albo dokładnie posiekaj. Zeszklij razem z pieczarkami na patelni z odrobiną masła.
Wymieszaj ocet balsamiczny z sokiem z cytryny, miodem, solą i pieprzem. Kaszę gryczaną wyłóż na półmisku. Ułóż na nią upieczonego buraka i przełóż farsz z pieczarkami i czosnkiem. Biały ser rozdrobnij i posyp sałatkę. Dopraw do smaku przygotowanym sosem. Posiekaj orzechy i dodaj wraz z listkami bazylii jako dekorację.