Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza gryczana może być dobrym składnikiem zdrowych i pożywnych sałatek. Tym razem prezentujemy ciekawą formę przygotowania razem z pieczarkami, serem białym i pysznym burakiem.
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1238
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2961
Kotlety z serka wiejskiego to pyszna, lekka propozycja, która doskonale spraw...
Odsłon: 79367
Łosoś to niezwykle zdrowa ryba, dlatego warto, aby regularnie pojawiała się n...
Odsłon: 480
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1238
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2961
Kotlety z serka wiejskiego to pyszna, lekka propozycja, która doskonale spraw...
Odsłon: 79367
Łosoś to niezwykle zdrowa ryba, dlatego warto, aby regularnie pojawiała się n...
Odsłon: 480
Składniki
Kaszę gryczaną ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstaw do wystudzenia.
Buraki obierz, umyj i osusz. Zawiń każdego z nich w folię aluminiową, delikatnie skrapiając oliwą. Piecz około 30-40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Po wyciągnięciu powinny być miękkie. Kiedy ostygną, pokrój w plastry.
Pieczarki pokrój w plasterki. Ząbek czosnku obierz, rozgnieć i przeciśnij przez praskę albo dokładnie posiekaj. Zeszklij razem z pieczarkami na patelni z odrobiną masła.
Wymieszaj ocet balsamiczny z sokiem z cytryny, miodem, solą i pieprzem. Kaszę gryczaną wyłóż na półmisku. Ułóż na nią upieczonego buraka i przełóż farsz z pieczarkami i czosnkiem. Biały ser rozdrobnij i posyp sałatkę. Dopraw do smaku przygotowanym sosem. Posiekaj orzechy i dodaj wraz z listkami bazylii jako dekorację.