Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na lekką, zdrową sałatkę z kaszą w roli głównej. Tylko cztery składniki i klasyczny sos na bazie oliwy. Gotowanie nigdy nie było tak proste! Więcej przepisów na zdrowe, smaczne sałatki znajdziesz na naszym kanale.
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1833
Jak masz ochotę na coś słodkiego, ale jesteś na diecie i próbujesz zachować z...
Odsłon: 71
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1833
Jak masz ochotę na coś słodkiego, ale jesteś na diecie i próbujesz zachować z...
Odsłon: 71
Składniki
Odcedzoną i wypłukaną fasolę polewamy oliwą, następnie doprawiamy szczyptą soli, szczyptą pieprzu i łyżeczką słodkiej papryki w proszku. Mieszamy.
Tak przygotowaną fasolę przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez 15 minut w 180 stopniach z termoobiegiem.
Koperek siekamy, ogórki kiszone kroimy w kostkę.
Do miski wlewamy 4 łyżki oliwy, następnie dodajemy miód, musztardę oraz sok z cytryny. Mieszamy.
Do przygotowanego sosu dodajemy ugotowaną kaszę, upieczoną wystudzoną fasolę, ogórki i koperek. Mieszamy. Smacznego.