Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na lekką, zdrową sałatkę z kaszą w roli głównej. Tylko cztery składniki i klasyczny sos na bazie oliwy. Gotowanie nigdy nie było tak proste! Więcej przepisów na zdrowe, smaczne sałatki znajdziesz na naszym kanale.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 22918
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 393
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104608
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 357
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 22918
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 393
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104608
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 357
Składniki
Odcedzoną i wypłukaną fasolę polewamy oliwą, następnie doprawiamy szczyptą soli, szczyptą pieprzu i łyżeczką słodkiej papryki w proszku. Mieszamy.
Tak przygotowaną fasolę przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez 15 minut w 180 stopniach z termoobiegiem.
Koperek siekamy, ogórki kiszone kroimy w kostkę.
Do miski wlewamy 4 łyżki oliwy, następnie dodajemy miód, musztardę oraz sok z cytryny. Mieszamy.
Do przygotowanego sosu dodajemy ugotowaną kaszę, upieczoną wystudzoną fasolę, ogórki i koperek. Mieszamy. Smacznego.