Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki pietruszki pełna witaminy C polana olej lnianym z pierwszego tłoczenia, skropiona sokiem z cytryny.
Sałatka z kaszą jaglaną, pieczoną papryką i miętą
Składniki
- 3/4 szklanki kaszy jaglanej (suchej)
- duża pieczona papryka ( dałam ze słoika polskiego producenta)
- 3 ogórki kiszone
- garść posiekanej natki pietruszki
- cebula
- kilka listków mięty
- 2-3 łyżki oleju lnianego
- sól i pieprz do smaku
Składniki
- 3/4 szklanki kaszy jaglanej (suchej)
- duża pieczona papryka ( dałam ze słoika polskiego producenta)
- 3 ogórki kiszone
- garść posiekanej natki pietruszki
- cebula
- kilka listków mięty
- 2-3 łyżki oleju lnianego
- sól i pieprz do smaku

Etapy przygotowania
Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić i przepłukać wodą aby była sypka. Paprykę, cebulę i ogórki pociąć w kostkę. Dodać do kaszy. Natkę pietruszki posiekać wraz z miętą i dodać do reszty składowników. Wlać olej i doprawić solą i pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny.
Przepis w Waszym wykonaniu (4)


Komentarze do przepisu (4)
Ostatnio komentowane przepisy
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 20
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 143
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Polska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Owoce
- Jabłka
- Nabiał
- Jogurt
- Dla zdrowia
Odsłon: 1313
Ostatnio komentowane przepisy
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 20
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 143
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Polska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Owoce
- Jabłka
- Nabiał
- Jogurt
- Dla zdrowia
Odsłon: 1313


Składniki
- 3/4 szklanki kaszy jaglanej (suchej)
- duża pieczona papryka ( dałam ze słoika polskiego producenta)
- 3 ogórki kiszone
- garść posiekanej natki pietruszki
- cebula
- kilka listków mięty
- 2-3 łyżki oleju lnianego
- sól i pieprz do smaku
Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić i przepłukać wodą aby była sypka. Paprykę, cebulę i ogórki pociąć w kostkę. Dodać do kaszy. Natkę pietruszki posiekać wraz z miętą i dodać do reszty składowników. Wlać olej i doprawić solą i pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny.
Pyszności :)
Świetny przepis!
Zdrowy i pyszny pomysł na lunch, super!
Pyszotka:)