Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami zmiana trendów żywieniowych wychodzi kuchni i konsumentom na zdrowie. Tak jest z kaszami, które teraz można kupić w wielu rodzajach, często mieszankach, nie tylko czyste, ale także połączone z warzywami. Sama korzystam z takich zestawów, bo nie dość, że są smaczne, to jeszcze wygodne w dalszej obróbce. Używam ich jako alternaty dla ziemniaków czy makaronów oraz bazy do zdrowych sałatek na lunch. Ta propozycja opiera się na warzywach w kolorze zielonym: ogórku i selerze naciowym oraz czerwonym: papryce. Całość zamyka sos słodki chili. Porcja dla dwojga, do podziału chociażby z najlepszym przyjacielem.
Polecam.
Odsłon: 257
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 359
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 816
Polecam.
Odsłon: 257
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 359
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 816
Składniki
Kaszę ugotować w osolonej wodzie w czasie krótszym niż podany na opakowaniu - 13 minut, odcedzić, przestudzić. Warzywa opłukać, paprykę pozbawić gniazda nasiennego i błonek, pokroić w kostkę. Ogórka nie obierać, przekroić wzdłuż na ćwiartki i cienko w poprzek, seler na kawałki około półcentymetrowe. Wszystko wrzucić do miski, dodać sos chili, przemieszać. Nie ma konieczności dodatkowo doprawiać. Smacznego.