Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami zmiana trendów żywieniowych wychodzi kuchni i konsumentom na zdrowie. Tak jest z kaszami, które teraz można kupić w wielu rodzajach, często mieszankach, nie tylko czyste, ale także połączone z warzywami. Sama korzystam z takich zestawów, bo nie dość, że są smaczne, to jeszcze wygodne w dalszej obróbce. Używam ich jako alternaty dla ziemniaków czy makaronów oraz bazy do zdrowych sałatek na lunch. Ta propozycja opiera się na warzywach w kolorze zielonym: ogórku i selerze naciowym oraz czerwonym: papryce. Całość zamyka sos słodki chili. Porcja dla dwojga, do podziału chociażby z najlepszym przyjacielem.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1334
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 251
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1334
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 251
Składniki
Kaszę ugotować w osolonej wodzie w czasie krótszym niż podany na opakowaniu - 13 minut, odcedzić, przestudzić. Warzywa opłukać, paprykę pozbawić gniazda nasiennego i błonek, pokroić w kostkę. Ogórka nie obierać, przekroić wzdłuż na ćwiartki i cienko w poprzek, seler na kawałki około półcentymetrowe. Wszystko wrzucić do miski, dodać sos chili, przemieszać. Nie ma konieczności dodatkowo doprawiać. Smacznego.