Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami zmiana trendów żywieniowych wychodzi kuchni i konsumentom na zdrowie. Tak jest z kaszami, które teraz można kupić w wielu rodzajach, często mieszankach, nie tylko czyste, ale także połączone z warzywami. Sama korzystam z takich zestawów, bo nie dość, że są smaczne, to jeszcze wygodne w dalszej obróbce. Używam ich jako alternaty dla ziemniaków czy makaronów oraz bazy do zdrowych sałatek na lunch. Ta propozycja opiera się na warzywach w kolorze zielonym: ogórku i selerze naciowym oraz czerwonym: papryce. Całość zamyka sos słodki chili. Porcja dla dwojga, do podziału chociażby z najlepszym przyjacielem.
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 4
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 117
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 4
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 117
Składniki
Kaszę ugotować w osolonej wodzie w czasie krótszym niż podany na opakowaniu - 13 minut, odcedzić, przestudzić. Warzywa opłukać, paprykę pozbawić gniazda nasiennego i błonek, pokroić w kostkę. Ogórka nie obierać, przekroić wzdłuż na ćwiartki i cienko w poprzek, seler na kawałki około półcentymetrowe. Wszystko wrzucić do miski, dodać sos chili, przemieszać. Nie ma konieczności dodatkowo doprawiać. Smacznego.