Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Sałatki to mój ulubiony sposób na letnie obiady. Wystarczy wybrać swoje ulubione warzywa, dorzucić do nich jakąś kaszę, makaron, strączki, dodać jakiś ser albo coś chrupiącego, jakiś prosty sos i najszybszy i najlepszy obiad letni gotowy. Dziś sałatka z kaszą (użyłam orkiszowej ale może być też jęczmienna czy jaglana), warzywami - ogórkiem, papryką, pomidorem i oliwkami, z dodatkiem rukoli i sera feta. A do tego prosty sos na bazie oliwy, soku z cytryny z czosnkiem i miodem.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67441
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1841
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67441
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1841
Składniki
Składniki sosu wymieszać w słoiku Kaszę ugotować zgodnie z instrukcją, lekko przestudzić ale jeszcze ciepłą przełożyć do miski, wylać połowę sosu i wymieszać, odstawić do całkowitego przestygnięcia.
Pomidora i paprykę pokroić w kostkę. Ogórka obrać przekroić wzdłuż na 4 części i potem w plasterki. Rukolę porwać na mniejsze kawałki. Oliwki pokroić w plasterki. Warzywa i resztę sosu wymieszać z przestudzoną kaszą. W razie potrzeby doprawić.
Podawać posypane fetą (można też zmieszać fetę do środka).