Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Sałatki to mój ulubiony sposób na letnie obiady. Wystarczy wybrać swoje ulubione warzywa, dorzucić do nich jakąś kaszę, makaron, strączki, dodać jakiś ser albo coś chrupiącego, jakiś prosty sos i najszybszy i najlepszy obiad letni gotowy. Dziś sałatka z kaszą (użyłam orkiszowej ale może być też jęczmienna czy jaglana), warzywami - ogórkiem, papryką, pomidorem i oliwkami, z dodatkiem rukoli i sera feta. A do tego prosty sos na bazie oliwy, soku z cytryny z czosnkiem i miodem.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1239
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 177
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 475
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 74
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1239
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 177
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 475
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 74
Składniki
Składniki sosu wymieszać w słoiku Kaszę ugotować zgodnie z instrukcją, lekko przestudzić ale jeszcze ciepłą przełożyć do miski, wylać połowę sosu i wymieszać, odstawić do całkowitego przestygnięcia.
Pomidora i paprykę pokroić w kostkę. Ogórka obrać przekroić wzdłuż na 4 części i potem w plasterki. Rukolę porwać na mniejsze kawałki. Oliwki pokroić w plasterki. Warzywa i resztę sosu wymieszać z przestudzoną kaszą. W razie potrzeby doprawić.
Podawać posypane fetą (można też zmieszać fetę do środka).