Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz pomysłu na przystawkę, danie obiadowe albo kolację? Z pomocą przychodzi jak zawsze – kasza. Tym razem w postaci kaszy jaglanej, która jest niesamowitym źródłem żelaza. Dzięki temu danie dodaje sił do działania na cały dzień i zmniejsza uczucie chronicznego zmęczenia. Sałatka z kaszy jaglanej wpływa też pozytywnie na kondycję włosów i skóry. Samo danie jest bardzo proste i podane klasycznie, z dodatkiem chrupiących migdałów i słodkiego buraka. Ta potrawa sama w sobie jest wielką bombą żelaza i z pewnością powinny jej spróbować osoby na diecie wegańskiej i wegetariańskiej.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4924
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13338
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5822
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7486
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4924
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13338
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5822
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7486
Składniki
Kaszę jaglaną ugotuj według przepisu na opakowaniu. Ostudź i przełóż ją na odpowiednią liczbę głębokich talerzy lub do miski. Delikatnie przesyp ją między palcami, by się nie skleiła.
Buraka obierz i pokrój na drobne kawałki, o wielkości podobnej do migdała. Wstaw je do piekarnika nagrzanego do 180 st. Celsjusza na ok. 10-15 minut.
Kiedy buraki już zmiękną, posyp nimi sałatkę z kaszy jaglanej. Na wierzchu umieść także grubo posiekane migdały.
W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą oliwę, sok z cytryny i przyprawy. Polej przygotowanym sosem i od razu podawaj. Nie mieszaj.