Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Szybka, zdrowa, sałatka wyjątkowa, do pracy idealna, na kolację genialna :)
garnek, patelnia
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1366
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1366
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Fileta z kurczaka myję, oczyszczam, kroję po skosie na plastry, delikatnie solę i 15 min gotuję na parze. Odstawiam do przestygnięcia. Pomidory suszone kroję na paski. Na patelni podgrzewam olej i podsmażam kiełki z odrobiną soli, a następnie przekładam na ręcznik papierowy do odsączenia z nadmiaru oleju. Pozostawiam do przestygnięcia. Na talerzu układam sałatę, dodaję liście buraka, na wierzch układam kilka plastrów kurczaka i dodaję pomidory suszone. Całość posypuję kiełkami, doprawiam pieprzem i chili. Dla lepszego smaku polewam najlepszą oliwą z oliwek i dodaję świeżego tymianku.