Idealna sałatka na letnie upały – lekka, szybka w przygotowaniu i lubiana nawet przez dzieci. Podawaj z francuskim chlebem dla idealnego połączenia smaków.
Sałatka z Kolorowych Papryk na Lato
Składniki
- 1 zielona papryka, bez nasion, posiekana
- 1 czerwona papryka, bez nasion, posiekana
- 1 żółta papryka, bez nasion, posiekana
- 1 średni ogórek, bez nasion, posiekany
- Garść świeżej pietruszki, posiekanej
- 200 gram ser feta, pokruszony
- 1 łyżka oliwy z oliwek
Składniki
- 1 zielona papryka, bez nasion, posiekana
- 1 czerwona papryka, bez nasion, posiekana
- 1 żółta papryka, bez nasion, posiekana
- 1 średni ogórek, bez nasion, posiekany
- Garść świeżej pietruszki, posiekanej
- 200 gram ser feta, pokruszony
- 1 łyżka oliwy z oliwek

Etapy przygotowania
W dużej misce wymieszaj paprykę zieloną, czerwoną i żółtą, ogórek, pietruszkę, ser feta i oliwę z oliwek. Chłodź w lodówce przynajmniej przez 30 minut przed podaniem.
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzech...
Odsłon: 1045

Bataty to wciąż nie dość doceniana w Polsce słodka odmiana ziemniaków. Na uwa...
Odsłon: 959
Ostatnio komentowane przepisy

Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzech...
Odsłon: 1045

Bataty to wciąż nie dość doceniana w Polsce słodka odmiana ziemniaków. Na uwa...
Odsłon: 959



Składniki
- 1 zielona papryka, bez nasion, posiekana
- 1 czerwona papryka, bez nasion, posiekana
- 1 żółta papryka, bez nasion, posiekana
- 1 średni ogórek, bez nasion, posiekany
- Garść świeżej pietruszki, posiekanej
- 200 gram ser feta, pokruszony
- 1 łyżka oliwy z oliwek
W dużej misce wymieszaj paprykę zieloną, czerwoną i żółtą, ogórek, pietruszkę, ser feta i oliwę z oliwek. Chłodź w lodówce przynajmniej przez 30 minut przed podaniem.