Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Kolorowe sałatki to świetny pomysł na lekki posiłek. Dostarczają organizmowi niezbędnych witamin i składników odżywczych, dodają energii, a dzięki zawartości błonnika, sycą na długie godziny. Pożywna sałatka z komosą, piersią kurczaka i słodkim akcentem w postaci rodzynek, to świetny pomysł na posiłek do pracy.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Składniki
Pierś pokroić w drobną kostkę, skropić sokiem z cytryny, doprawi solą, pieprzem i papryką. Podsmażyć na łyżce oleju. Wystudzić. Rukolę ułożyć na talerzu, dodać ugotowaną, przestudzoną komosę, pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe, pierś z kurczaka, pokrojony w plasterki seler naciowy i rodzynki. Posypać podprażonymi na suche patelni pestkami dyni i słonecznika. Składniki dressingu połączyć. Dressingiem polać sałatkę. Podawać od razu po przygotowaniu.