Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Kolorowe sałatki to świetny pomysł na lekki posiłek. Dostarczają organizmowi niezbędnych witamin i składników odżywczych, dodają energii, a dzięki zawartości błonnika, sycą na długie godziny. Pożywna sałatka z komosą, piersią kurczaka i słodkim akcentem w postaci rodzynek, to świetny pomysł na posiłek do pracy.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 912
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4547
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1163
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 523
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 912
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4547
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1163
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 523
Składniki
Pierś pokroić w drobną kostkę, skropić sokiem z cytryny, doprawi solą, pieprzem i papryką. Podsmażyć na łyżce oleju. Wystudzić. Rukolę ułożyć na talerzu, dodać ugotowaną, przestudzoną komosę, pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe, pierś z kurczaka, pokrojony w plasterki seler naciowy i rodzynki. Posypać podprażonymi na suche patelni pestkami dyni i słonecznika. Składniki dressingu połączyć. Dressingiem polać sałatkę. Podawać od razu po przygotowaniu.