Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca sałatka która świetnie się sprawdza jako zestaw lunchowy do pracy lub szkoły. Zdrowa aromatyczna i bardzo smaczna :)
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12917
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8025
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 298
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2178
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 705
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12917
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8025
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 298
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2178
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 705
Składniki
Batata i buraka obieramy, kroimy w kosteczkę. Cebulę obieramy i kroimy w paski. Do miseczki wlewamy 2-3 łyżki oliwy dodajemy rozmaryn, sól i pieprz. Do tak przygotowanej marynaty wkładamy batata, buraka i cebulę. Dokładnie mieszamy, żeby wszystkie warzywa były równo pokryte. Pieczemy 30 min w temp 200 st C. lub do miękkości.
Komosę ryżową przepłukujemy kilkakrotnie zimną wodą, aż do uzyskania w miarę przezroczystej wody, wkładamy do garnka i wlewamy wodę do wysokości 1/2 cm ponad poziom komosy. Gdy się zagotuje dodajemy koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, chili i 1 łyżeczkę oliwy. Gotujemy na małym ogniu przez ok. 15 minut, aż komosa wchłonie cały płyn i będzie miękka.
W dużej misce delikatnie mieszamy komosę z rukolą i pieczonymi warzywami. Wykładamy na talerz lub pakujemy do lunchowego pudełka. Posypujemy rozkruszonym tofu i granatem. Smacznego!