Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna salatka z komosa ryzowa, marchewka, jablkiem, pomarancza, rodzynkami i orzeszkami ziemnymi. Jest to w zasadzie salatka dla wegetarian, ale smakuje równiez wielbicielom schabowego :)
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1581
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 931
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1581
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 931
Składniki
Oplukac komose i gotowac na wolnym ogniu w 500 ml wody przez 15-20 minut az cala woda zostanie wchlonieta. Marchewke, cebule i jablko pokroic na male kawalki. Zetrzec skórke pomaranczy, potem ja obrac i pokroic na kawalki. Posiekac orzeszki ziemne i miete. Wymieszac komose z jablkiem, cebula, orzeszkami ziemnymi i kawałkami pomaranczy. Dodac oliwe, miete, skórke pomaranczowa i sok z cytryny do smaku i doprawic sola i pieprzem.