Sałatki Przepis na:
Sałatka z kopru włoskiego i kurczaka w pomarańczowym sosie

Przepisów i artykułów: 230 Ocena: 2658
Dodano: 09.10.2017
Odsłon: 3996
Składniki
- Sok z 1/2 pomarańczy
- skórka z 1/2 pomarańczy
- szczypta szafranu
- 4 łyżki oliwy
- sól do smaku
- 2 kopry włoskie
- upieczona lub ugotowana pierś z kurczaka (można wykorzystać resztki pieczonego kurczaka a nawet kurczaka z rosołu)
- 2 garście oliwek
- 1 papryczka chilli
- pół pęczka kolendry posiekanej
1-2 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Przygotowanie
-
Przygotować sos:
W misce (albo słoiku) wymieszać sok z pomarańczy, skórkę, oliwę, szafran i sól na gładki sos -
Koper posiekać, kurczaka porwać na kawałki - przełożyć do miski.
Dodać oliwki, posiekane chilli i posiekaną kolendrę.
Całość zalać sosem i dobrze wymieszać.
Komentarze do przepisu (3)

rosynka 14 stycznia 2018Zgłoś do usunięcia
Pysznosci!1 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 09 października 2017Zgłoś do usunięcia
Pomarańcze, chilli, oliwki, kolendra, szafran ... pięknie mi tu pachnie i wygląda ten kurczak. Pyszne danie :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz