Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z kopru włoskiego i kurczaka w pomarańczowym sosie

Sałatka z kopru włoskiego i kurczaka w pomarańczowym sosie

Autor:

Przepisów i artykułów: 230 Ocena: 2658

Dodano:

Odsłon: 3996

Niecodzienna sałatka - z kopru włoskiego, oliwek i pieczonego kurczaka w sosie pomarańczowo-szafranowym

Składniki

  • Sok z 1/2 pomarańczy
  • skórka z 1/2 pomarańczy
  • szczypta szafranu
  • 4 łyżki oliwy
  • sól do smaku
  • 2 kopry włoskie
  • upieczona lub ugotowana pierś z kurczaka (można wykorzystać resztki pieczonego kurczaka a nawet kurczaka z rosołu)
  • 2 garście oliwek
  • 1 papryczka chilli
  • pół pęczka kolendry posiekanej
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przygotować sos:
    W misce (albo słoiku) wymieszać sok z pomarańczy, skórkę, oliwę, szafran i sól na gładki sos

  2. Koper posiekać, kurczaka porwać na kawałki - przełożyć do miski.
    Dodać oliwki, posiekane chilli i posiekaną kolendrę.
    Całość zalać sosem i dobrze wymieszać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 09 października 2017 Pomarańcze, chilli, oliwki, kolendra, szafran ... pięknie mi tu pachnie i wygląda ten kurczak. Pyszne danie :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń