Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na szybką i prostą w przygotowaniu sałatkę z kozim serem pleśniowym, który cenię za niepowtarzalny i intensywny smak. Oprócz smaku cenię go także za wysoką zawartość fosforu, potasu oraz witamin A, D, E oraz tych z grupy B. Wyrazisty, lekko pikantny smak koziego sera doskonale komponuje się z słodko - kwaśnymi kawałkami gruszki. Wszystko dopełnia soczysta sałata lodowa, pomidorki koktajlowe oraz orzechy włoskie. Prosto i smacznie - gorąco polecam! :)
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 560
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 560
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Gruszkę kroimy w półplasterki, przekładamy do miseczki i zalewamy sokiem z cytryny połączonym miodem. Odstawiamy do zamarynowania na minimum godzinę. Na talerze lub salaterki wykładamy kawałki sałaty lodowej, na której układamy pozostałe składniki: plastry koziego sera, pomidorki koktajlowe, zamarynowane plasterki gruszki oraz orzechy włoskie. Sałatkę skrapiamy marynatą, w której leżakowała gruszka i przyprawiamy świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.
Życzę smacznego! :)