Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię tę sałatkę, jest prosta w wykonaniu ale efektownie wygląda:)
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 373
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 167
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 373
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 167
Składniki
Ananasa myjemy. Delikatnie kroimy wzdłuż. Za pomocą specjalnej łyżki lub ostrego noża wydrążamy miąższ uważając by nie uszkodzić ananasa. Skorupę odsączamy z nadmiaru soku. Wydrążony miąższ kroimy w kostkę. Przekładamy do miski.
Kurczaka myjemy. Gotujemy w lekko osolonej wodzie. Studzimy. Również kroimy w kostkę. Dodajemy do pokrojonego ananasa, Orzechy włoskie dzielimy na mniejsze cząstki. Prażymy na beztłuszczowej patelni i dodajemy do sałatki. Składniki mieszamy z sobą.
Sos: Majonez mieszamy z jogurtem w proporcji 1:1. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy na 10 minut w chłodne miejsce.
Sos dodajemy do sałatki. Mieszamy. Z uwagi na to, że część moich domowników ma alergię na orzechy zazwyczaj zarówno sos jak i orzechy podaję osobno.