Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantny kurczak, słodki ananas i lekko orzechowa rukola. Świetne połączenie smaków w kolorowej sałatce.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Kurczaka kroimy na kawałki. Dodajemy olej i przyprawę Jamaican Jerk. Mieszamy. Smażymy na patelni z obu stron, aż ładnie się zarumienią. Mięso z udka potrzebuje trochę więcej czasu niż pierś z kurczaka. Kroimy warzywa i ananasa. Mieszamy olej z przyprawą na sos. Na talerzach układamy miks sałat, rukolę, warzywa, ananasa. Polewamy sosem. Na końcu układamy smażonego kurczaka i posypujemy słonecznikiem. Podajemy od razu.