Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantny kurczak, słodki ananas i lekko orzechowa rukola. Świetne połączenie smaków w kolorowej sałatce.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 931
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13565
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 931
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13565
Składniki
Kurczaka kroimy na kawałki. Dodajemy olej i przyprawę Jamaican Jerk. Mieszamy. Smażymy na patelni z obu stron, aż ładnie się zarumienią. Mięso z udka potrzebuje trochę więcej czasu niż pierś z kurczaka. Kroimy warzywa i ananasa. Mieszamy olej z przyprawą na sos. Na talerzach układamy miks sałat, rukolę, warzywa, ananasa. Polewamy sosem. Na końcu układamy smażonego kurczaka i posypujemy słonecznikiem. Podajemy od razu.