Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z kurczakiem i brokułem z dodatkiem makaronu, kukurydzy i pora to ciekawe połączenie różnych smaków. Sałatka idealnie nadaje się na każdą imprezę, jest świetną propozycją na śniadanie lub kolację, a przy tym łatwą w przygotowaniu a przy tym bardzo smaczną przekąską.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10447
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336785
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4378
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423875
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10447
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336785
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4378
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423875
Składniki
Oczyszczonego i umytego kurczaka kroimy w kostkę, przekładamy do miski i łączymy z przyprawą do kurczaka dokładnie mieszając a następnie odstawiamy na 15 minut. Pokrojone mięso podsmażamy na patelni z rozgrzanym tłuszczem około 5-7 minut, do momentu aż uzyska złoty kolor, od czasu do czasu mieszamy, zdejmujemy z ognia i studzimy
Opłukanego brokuła dzielimy na mniejsze różyczki a następnie gotujemy na parze około 5-7 minut, po czym studzimy. Ugotowanego brokuła kroimy na mniejsze kawałki ale nie zbyt małe. Umytą, jasną część pora kroimy na mniejsze kawałki.
Do miski przekładamy ugotowany i wystudzony makaron, następnie dodajemy usmażonego kurczaka, ugotowanego brokuła, pokrojonego pora oraz odsączoną z zalewy kukurydzę. Na końcu do sałatki dodajemy majonez, całość doprawiamy do smaku odrobiną soli oraz czarnym pieprzem i wszystko dokłanie razem łączymy. Tak przygotowaną sałatkę wstawiamy do lodówki na pół godziny aby wszystkie smaki się przegryzły.