Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste mango, pieczony kurczak, chrupiący ogórek i aromatyczna mięta, a całość dopełnia słodko-pikantny sos .....
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5600
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1090
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12174
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5157
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1520
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5600
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1090
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12174
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5157
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1520
Składniki
Mango obrać ze skórki, wyciąć pestkę, miąższ pokroić w plasterki.
Pierś z kurczaka i ogórek również pokroić w plasterki, a dymkę po przekątnej na około centymetrowe kawałki. Z gałązek mięty oderwać listki.
Przygotowane składniki ułożyć na talerze. Pulpę z mango wymieszać ze słodkim sosem chili i sokiem z limonki. Sosem polać sałatkę.