Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 137
Przygotowałam wykwintne, delikatne w smaku risotto z białymi szparagami. Mam...
Odsłon: 36
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 142
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 536
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 4954
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 137
Przygotowałam wykwintne, delikatne w smaku risotto z białymi szparagami. Mam...
Odsłon: 36
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 142
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 536
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 4954
Składniki
Bób ugotować w osolonej wodzie ze szczyptą cukru. Odcedzić na sicie, obrać z łupinek. Oczyszczone, umyte kurki usmażyć na patelni na łyżce oleju rzepakowego. Jak już dobrze odparują, dodać masło i bób. Jeszcze chwile smażyć i oprószyć pieprzem młotkowanym z kolendrą oraz solą do smaku. Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupek i podzielić na części. Liście szpinaku przełożyć do miseczki i dodać miksturę z oleju lnianego, soku z cytryny i miodu z dodatkiem soli. Dokładnie wymieszać, żeby liście ładnie się pokryły. Wykładać na talerze po porcji liści szpinaku. Na szpinaku układać porcję kurek z bobem oraz pokrojone jajka. Jajka oprószyć solą i pieprzem czarnym świeżo mielonym. Posypać wiórkami parmezanu i listkami mięty. Gotowe. Smacznego.