Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z kuskusem i jarmużem, z dodatkiem ciecierzycy, nerkowców i rodzynek. Świetne połączenie słodkich i słonych smaków.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25597
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2571
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1283
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25597
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2571
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1283
Składniki
Kuskus zalewamy wrzątkiem, około 1 cm powyżej linii kaszy. Odstawiamy na 5 minut pod przykryciem. Po tym czasie mieszamy i sprawdzamy czy jest miękki. Jeśli nie - przykrywamy jeszcze na chwilę. Jeśli jest miękki odlewamy ewentualny nadmiar wody. Jarmuż obieramy (zostawiamy same liście) i kroimy. Przelewamy wrzątkiem, potem zimną wodą. Pomidory kroimy w paseczki, oliwki w plasterki, ciecierzycę odcedzamy. Część nerkowców kroimy, kilka zostawiamy do dekoracji. Rodzynki możemy dodać w całości lub, jeśli są duże, pokroić na połówki. Mieszamy wszystkie składniki razem z olejem i przyprawami. Mieszamy, schładzamy. Sałatka świetnie sprawdza się jako śniadanie do pracy lub lekka kolacja.