Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z kuskusem i jarmużem, z dodatkiem ciecierzycy, nerkowców i rodzynek. Świetne połączenie słodkich i słonych smaków.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 997
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 872
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12666
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 997
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 872
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12666
Składniki
Kuskus zalewamy wrzątkiem, około 1 cm powyżej linii kaszy. Odstawiamy na 5 minut pod przykryciem. Po tym czasie mieszamy i sprawdzamy czy jest miękki. Jeśli nie - przykrywamy jeszcze na chwilę. Jeśli jest miękki odlewamy ewentualny nadmiar wody. Jarmuż obieramy (zostawiamy same liście) i kroimy. Przelewamy wrzątkiem, potem zimną wodą. Pomidory kroimy w paseczki, oliwki w plasterki, ciecierzycę odcedzamy. Część nerkowców kroimy, kilka zostawiamy do dekoracji. Rodzynki możemy dodać w całości lub, jeśli są duże, pokroić na połówki. Mieszamy wszystkie składniki razem z olejem i przyprawami. Mieszamy, schładzamy. Sałatka świetnie sprawdza się jako śniadanie do pracy lub lekka kolacja.