Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z kuskusem i jarmużem, z dodatkiem ciecierzycy, nerkowców i rodzynek. Świetne połączenie słodkich i słonych smaków.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13535
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 842
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12706
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13535
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 842
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12706
Składniki
Kuskus zalewamy wrzątkiem, około 1 cm powyżej linii kaszy. Odstawiamy na 5 minut pod przykryciem. Po tym czasie mieszamy i sprawdzamy czy jest miękki. Jeśli nie - przykrywamy jeszcze na chwilę. Jeśli jest miękki odlewamy ewentualny nadmiar wody. Jarmuż obieramy (zostawiamy same liście) i kroimy. Przelewamy wrzątkiem, potem zimną wodą. Pomidory kroimy w paseczki, oliwki w plasterki, ciecierzycę odcedzamy. Część nerkowców kroimy, kilka zostawiamy do dekoracji. Rodzynki możemy dodać w całości lub, jeśli są duże, pokroić na połówki. Mieszamy wszystkie składniki razem z olejem i przyprawami. Mieszamy, schładzamy. Sałatka świetnie sprawdza się jako śniadanie do pracy lub lekka kolacja.