Sałatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 153 Ocena: 4268
Dodano: 13.05.2014
Odsłon: 5071
5-6 os. | 15 min | łatwe | przystępne |
Do kaszy dodajemy nieco soli, zalewamy wrzątkiem i zostawiamy do zaparzenia pod przykryciem na 5 minut. Następnie odkrywamy i zostawiamy na około 5 minut do ostygnięcia.
W tym czasie myjemy i kroimy w kostkę paprykę. Awokado pozbawiamy skóry i również kroimy w kostkę oraz skrapiamy sokiem z limonki. Oliwki kroimy w paski. Kuskus skrapiamy oliwą i mieszamy widelcem do rozdrobnienia i dodajemy paprykę, oliwki i awokado. Mieszamy. Granata obieramy, migdały prażymy na suchej patelni. Część granata i migdałów dodajemy do sałatki i ponownie mieszamy. Przekładamy do miski. Górę obsypujemy pozostałą częścią migdałów i granata.
SMACZNEGO:)
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Futka 13 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Cudna i jaka kolorowa ;)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 13 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Pyszna, zdrowa, wybuchowa :)1 Kto głosował? | Odpowiedz