Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna, kolorowa, sycąca, lekka i zdrowa sałateczka:) A przy tym wszystkim szybka w wykonaniu:)
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 211
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 1216
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1822
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3478
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27556
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 211
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 1216
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1822
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3478
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27556
Składniki
Do kaszy dodajemy nieco soli, zalewamy wrzątkiem i zostawiamy do zaparzenia pod przykryciem na 5 minut. Następnie odkrywamy i zostawiamy na około 5 minut do ostygnięcia.
W tym czasie myjemy i kroimy w kostkę paprykę. Awokado pozbawiamy skóry i również kroimy w kostkę oraz skrapiamy sokiem z limonki. Oliwki kroimy w paski. Kuskus skrapiamy oliwą i mieszamy widelcem do rozdrobnienia i dodajemy paprykę, oliwki i awokado. Mieszamy. Granata obieramy, migdały prażymy na suchej patelni. Część granata i migdałów dodajemy do sałatki i ponownie mieszamy. Przekładamy do miski. Górę obsypujemy pozostałą częścią migdałów i granata. SMACZNEGO:)