Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna sałatka do dań z grilla, którą przygotujecie w 10 minut ;) To świetna alternatywa dla klasycznych sałatek z dodatkiem sałaty podanych do grillowanych mięs, szaszłyków czy steków. Ta kolorowa sałatka, bogata w witaminy i składniki odżywcze cudownie smakuje, syci, a jednocześnie jest niezwykle lekka. Koniecznie spróbujcie, będzie pysznie :)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1314
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5844
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18478
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1314
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5844
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18478
Składniki
Kasze zalać gorącą wodą w proporcji 1:1 i lekko posolić. Przykryć i odstawić na 5 minut do napęcznienia. Wymieszać widelcem i całkowicie wystudzić. Cebulę pokroić w pióra, ogórki (konserwowe i szklarniowy), awokado oraz paprykę w kostkę. Pomidorki paprykowe pokroić na połówki, pomidory suszone na paski. Wszystkie składniki przełożyć do kaszy, dodać kukurydzę, oliwki i natkę.
Składniki dressingu połączyć. Sałatkę polać dressingiem i wymieszać widelcem.