Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 27-05-2013
Szybka, pyszna i zdrowa przekąska z łososiem w roli głównej. Z bazyliowym pesto, oczywiście w wersji dietetycznej:)
Polecam.
Odsłon: 325
Polecam. Cytryna i kolendra to dobre dodatki do śledzi.
Odsłon: 248
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2485
Śledzik zapiekany a'la kapsalon na gorąco i nie tylko na święta Skład to śle...
Odsłon: 53
Polecam.
Odsłon: 325
Polecam. Cytryna i kolendra to dobre dodatki do śledzi.
Odsłon: 248
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2485
Śledzik zapiekany a'la kapsalon na gorąco i nie tylko na święta Skład to śle...
Odsłon: 53
Składniki
Pesto: orzechy i siemię podprażyłam na patelni, a czosnek drobno posiekałam. Wszystkie składniki na pesto wrzuciłam do pojemnika i zblendowałam na gładką masę.
Do jednej porcji sałatki użyłam: garści rukoli, 1 ugotowanego jajka, kilku sporych kawałków łososia (wcześniej go podsmażyłam na patelni, bo nie przepadam za wędzonym), 1/4 czerwonej cebuli i 3-4 łyżeczek pesto. Układałam kolejno: rukolę, cebulę, jajka i łososia. Na koniec sałatkę polałam pesto i obsypałam sezamem. Wyszła przepyszna:) Smacznego zielonego:)