Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 27-05-2013
Szybka, pyszna i zdrowa przekąska z łososiem w roli głównej. Z bazyliowym pesto, oczywiście w wersji dietetycznej:)
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11711
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 88
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8238
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155195
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1136
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11711
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 88
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8238
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155195
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1136
Składniki
Pesto: orzechy i siemię podprażyłam na patelni, a czosnek drobno posiekałam. Wszystkie składniki na pesto wrzuciłam do pojemnika i zblendowałam na gładką masę.
Do jednej porcji sałatki użyłam: garści rukoli, 1 ugotowanego jajka, kilku sporych kawałków łososia (wcześniej go podsmażyłam na patelni, bo nie przepadam za wędzonym), 1/4 czerwonej cebuli i 3-4 łyżeczek pesto. Układałam kolejno: rukolę, cebulę, jajka i łososia. Na koniec sałatkę polałam pesto i obsypałam sezamem. Wyszła przepyszna:) Smacznego zielonego:)