Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i prosta w przygotowaniu sałatka z greckim makaronem Kritharaki zrobionego z pszenicy durum, który wielkością i kształtem przypomina ryż. Do tego kukurydza, świeży ogórek, żółty ser oraz filet z indyka otulone sosem jogurtowo - majonezowym. Doskonała na wszelkiego rodzaju okazje. Świetnie sprawdzi się także jako posiłek do pracy lub szkoły, który możemy spakować do lunch boxa.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68488
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2048
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68488
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2048
Składniki
Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu przelewamy go zimną wodą, aby zatrzymać proces gotowania.
Jogurt grecki łączymy z majonezem. Dodajemy bazylię, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy.
Kukurydzę odsączamy z zalewy. Ser żółty, filet z indyka oraz ogórka kroimy w kostkę. Do składników dodajemy makaron i łączymy z sosem jogurtowo - majonezowym. Wszystko dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów.