Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z makaronem chińskim to w zasadzie jednogarnkowe danie, które nadaje się za sycący, ciepły posiłek. Po wystudzeniu może konkurować z uwielbianymi sałatkami makaronowymi królującymi na szwedzkich stołach podczas całonocnych imprez.
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 2330
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18642
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 7894
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1302
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 2330
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18642
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 7894
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1302
Składniki
Przełóż zawartość patelni do miski z makaronem. Wymieszaj. Odstaw do wystudzenia. Udekoruj sałatkę posiekaną zieleniną.
Zalej makaron wrzątkiem i pozostaw na 10 minut pod przykryciem. Gdy makaron zmięknie, odcedź wodę. Rozdrobnij makaron nożem lub nożyczkami. Przełóż do dużej miski.
Oczyść filet z kurczaka (usuń błonki, chrząstki) i pokrój na nieduże kawałki. Przełóż do miski. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, sos sojowy, pieprz i 2 łyżki oleju. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Odstaw na co najmniej godzinę.
Odetnij od fasoli ogonki. Ugotuj strąki do miękkości w osolonym wrzątku (5-10 minut). Odcedź i pokrój na mniejsze kawałki.
Obierz cebulę i pokrój na półplasterki. Usuń z papryki gniazdo nasienne, a miąższ pokrój na cienkie słupki. Obierz marchewkę i także pokrój ją w słupki.
Rozgrzej patelnię i przełóż na nią kurczaka. Smaż przez chwilę – aż mięso się lekko zarumieni.
Dodaj na patelnię resztę oleju i cebulę. Gdy cebula się zeszkli, dołóż paprykę i marchewkę. Smaż kilka minut – do miękkości warzyw. Pod koniec smażenia dodaj ocet winny i fasolę. Dopraw mielonymi paprykami, kolendrą i solą.