Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Prosta i szybka w przygotowaniu sałatka na bazie makaronu. Z dodatkiem chrupiących warzyw i szynki. Idealna na śniadanie, przekąskę w ciągu dnia czy imprezę.
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 57
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2408
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 505
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 849
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 57
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2408
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 505
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 849
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Odcedzić i całkowicie wystudzić. Szynkę pokroić w grubszą kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Ogórka obrać i wraz z oczyszczoną paprykę pokroić w większą kostkę. Cebulę posiekać w drobną kostkę.Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać majonez posiekaną natkę pietruszki, doprawić solą i pieprzem. Schłodzić przed podaniem.