Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makrelę najczęściej podajemy wraz z chlebem, można również wykorzystać ją do pysznej sałatki. Taki posiłek można zaserwować na drugie śniadanie, kolację, a nawet podać podczas przyjęcia w gronie rodziny i znajomych.
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 2649
Łatwe do zrobienia. Same się obracają w czasie smażenia.
Odsłon: 1151
Puszyste, smaczne pączki na każdą okazję w ciągu całego roku.
Odsłon: 343
Pyszna, sycąca lasagne, w której znajdziemy mielone mięso wieprzowo-wołowe, s...
Odsłon: 72
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 536
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 2649
Łatwe do zrobienia. Same się obracają w czasie smażenia.
Odsłon: 1151
Puszyste, smaczne pączki na każdą okazję w ciągu całego roku.
Odsłon: 343
Pyszna, sycąca lasagne, w której znajdziemy mielone mięso wieprzowo-wołowe, s...
Odsłon: 72
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 536
Składniki
Zacznij od ugotowania makaronu zgodnie z instrukcją zawartą na opakowaniu. W osolonej wodzie ugotuj także brokuła, podzielonego uprzednio na różyczki. Wszystkie ugotowane składniki należy wystudzić. W międzyczasie podziel makrelę na mniejsze kawałki.
Awokado pokrój w kostkę, cebulę w piórka, pomidorki przekrój na pół, a oliwki odsącz z zalewy.
Wszystkie składniki włóż do miski, dodaj oliwę z oliwek, sok z cytryny, suszoną bazylię, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.