Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dużo smaku a mało pracy :)
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1653
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 959
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1653
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 959
Składniki
Uwielbiam małże, ale te z marynaty, są tak kwaśne od octu, że właściwie niejadalne. Proponuje lżejszą wersję. Odlałam zalewę własną z małż ze słoika. Dodałam oliwę i ocet balsamiczny- można pół na pół, lub 1/3 octu. Do tego przeciśnięty czosnek, chili i natka i odrobina soli. Przełożyłam z powrotem do słoika. Małże po jednym dniu będą już dobre, wyłożyłam je na pokrojoną sałatę z pomidorem i porem, sosem ze słoika polałam warzywa.
Smacznego :)